Docly

Synchronisatievelden

Estimated reading: 1 minute
Synchronisatievelden kunnen worden gebruikt om een sync te maken tussen een Gravity Forms checkbox veld en CampaignMember objecten of soco__Membership__c objecten in SalesForce. Beide objecten in Salesforce worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld abonnementen of nieuwsbrief inschrijvingen. Daarom kan deze feature van CampaignSuite met name gebruikt worden voor een “Preference center” waar iemand aan kan geven welke nieuwsbrieven hij/zij nog wilt ontvangen.

Checkbox veld

Als u een veld koppelt voor synchronisatie, dan moet dat een checkbox veld zijn. Deze ziet dan bijvoorbeeld zo uit:
Het belangrijkste is dat de de gegevens in de kolom Waarde exact hetzelfde is als het ID in Salesforce. CampaignMember Wanneer u een CampaignMember veld koppelt moeten hier de ID’s van de Campagnes in staan. Membership Wanneer u een Membership veld koppelt moeten hier de ID’s van de Products in staan.

Prefillen

Het is ook mogelijk om een formulier met synchronisatievelden te laten prefillen met gegevens uit Salesforce. Daarvoor is het nodig om in de URL van de pagina waar het formulier op staat als parameter ?contact={ContactId} mee te sturen. Meer informatie hierover kan u vinden in het artikel Prefillen o.b.v. ContactID.