Docly

CampaignSuite velden

Estimated reading: 2 minutes

Wanneer CampaignSuite is geactiveerd verschijnt er een extra blok met velden bij het bewerken van een formulier: CampaignSuite velden. Dit zijn velden die specifiek gemaakt zijn voor formulieren met een betalingsoptie. De velden waaruit gekozen kan worden zijn:

 • Frequentie
  Dit veld genereert een radio veld met de verschillende betaalfrequenties. Als u dit veld in uw formulier sleept heeft u vervolgens de mogelijkheid om opties aan of uit te vinken. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om alleen Eenmalig en Maandelijks te tonen. Het is tevens mogelijk om eigen frequenties toe te voegen (mits deze ondersteunt worden door de partij van derden die verantwoordelijk is voor de betalingen).
 • Bedrag opties
  Dit is een voorgedefinieerd veld met 3 bedragen waaruit gekozen kan worden. Het is hierbij belangrijk dat de waarde van het veld een getal is (zonder een valuta teken). U bent vrij om deze bedragen te wijzigen of nieuwe bedragen toe te voegen.
 • Totaal bedrag
  Bij een financieel formulier is het belangrijk om één veld te hebben waar het definitieve bedrag in komt te staan. Gebruik het Totaal bedrag veld om meerdere Bedrag opties velden met voorwaardelijke logica af te vangen. Dit Totaal bedrag veld is verborgen maar zal altijd gevuld worden met een bedrag wat gekozen wordt of bij een Anders-optie ingevuld wordt.
 • Betaalmethode
  Dit veld genereert een radio veld met verschillende betaalmethodes waaruit een donateur kan kiezen. U kunt hier opties aan- of uitvinken om in uw formulier te tonen.
Logica tussen frequentie en betaalmethode

Technisch gezien is niet mogelijk om periodiek met Ideal te betalen. Daarom zorgt CampaignSuite er automatisch voor dat alle niet periodiek ondersteunende betaalmethodes (Ideal, Paypal, Sofort, Creditcard en Bancontact) worden verborgen als men periodiek doneert. Deze instelling kan gewijzigd worden in de CampaignSuite instelling onder het tabblad Salesforce.

 • Bank keuze
  Dit veld genereert een dropdown met de beschikbare banken waaruit een donateur kan kiezen. Het is mogelijk om zelf banken toe te voegen mits de value wordt ondersteunt door de payment provider.
 • Adres (NL)
  Dit veld genereert een serie van velden die een Nederlands adres vormen. 
  – Postcode
  – Huisnummer
  – Toevoeging
  – Straat
  – Stad
  Tevens zit er automatisch een postcode checker op. Zodra er een postcode en huisnummer worden ingevuld, zullen de straat en stad automatisch aangevuld worden.
 • Globale optin
  Dit veld toont een checkbox optie voor een optin op bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Uiteraard zal dit veld dan nog gemapped moeten worden met een veld in een CRM.