Docly

Prefill HTML en textarea

Estimated reading: 2 minutes
CampaignSuite maakt het mogelijk om een tekstvak of HTML veld in uw formulier automatisch te laten vullen met waarden uit andere velden in het formulier. Dit kan vooral handig zijn om op uw laatste pagina van het formulier een uitgebreide samenvatting te tonen van de ingevulde informatie van het formulier.
Let op

Deze functionaliteit werkt alleen als uw formulier uit meer dan 1 pagina bestaat. De velden worden namelijk gevuld wanneer de bezoeker van pagina wisselt in het formulier.

Onderstaande afbeeldingen tonen twee voorbeelden van de manier waarop je een tekstvak en HTML veld kunt vullen.

De waarden van de velden kunnen worden ingevoerd door de syntax: {input_field_id} Waarbij field_id het ID is van het veld in uw formulier.
Wist u dat?

Als u de parameter ?cs_post=true toevoegt aan de URL van de pagina waar uw formulier op staat, ziet u (wanneer u op de knop onderaan het formulier klikt) precies welke veld ID’s en waarden u kunt gebruiken bij het prefillen van tekstvakken en HTML velden.

Timber plugin

Het is ook mogelijk om bepaalde logica toe te passen op de code in de velden. Als u de plugin Timber heeft geïnstalleerd is het ook mogelijk om de gebruik te maken van .twig logica. Kijk op deze website voor een uitleg van de mogelijkheden. Enkele voorbeelden van .twig logica zijn:
				
					{% if "{input_1}" == "Ideal" %}
  Dit is een Ideal betaling
{% else %}
  Dit is geen Ideal betaling
{% endif %}				
			
				
					{% switch "{input_3}" %}
  {% case 'Ideal' %}
    <p>Ideal betaling</p>
  {% case 'Direct debit' %}
    <p>Machtiging</p>
  {% case 'Creditcard' %}
  {% case 'Sofort' %}
    <p>Andere betaalmethode</p>
  {% default %}
    <p>Geen betaalmethode bekend</p>
{% endswitch %}