Docly

Feed acties

Estimated reading: 2 minutes
Het is mogelijk (mits u de permissie op CampaignSuite heeft) om Feed acties in te stellen. Een feed actie is een actie welke uitgevoerd kan worden door CampaignSuite vlak nadat er een nieuwe inzending is gemaakt in Gravity Forms. Acties kunnen in twee verschillende categorieën worden ingedeeld:

1. Creëer een Salesforce object

Met CampaignSuite is het mogelijk om een nieuw record in Salesforce aan te maken voor elk Object wat beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een Case, Campagne of Bestemming. Het is zelfs mogelijk om meerdere Feed acties na elkaar uit te laten voeren en de gegenereerde ID’s die er per Feed gemaakt worden te gebruiken in de mapping van de velden. Onderstaande screenshot toont een voorbeeld van een Feed actie waar een Case wordt aangemaakt. Hierbij is ook een Feed voorwaarde ingesteld. Dat houdt in dat deze feed alleen wordt uitgevoerd als aan alle condities wordt voldaan.
  • Feed naam Vul hier een herkenbare naam in voor de feed
  • Type actie Selecteer hier de actie die u wilt laten uitvoeren
  • Moment van uitvoering Bij sommige acties kan het zijn dat er een Contact ID nodig is. Kies in dat geval voor de optie Aan het eind zodat er op het moment van uitvoeren een Contact ID bestaat.
  • Salesforce Object Dit ziet u alleen wanneer u kiest voor de type actie “Maak een nieuw record in Salesforce”. Kies hier een object uit uw Salesforce instantie.
  • Feed voorwaarde Deze voorwaarden werken exact hetzelfde als de voorwaarden die in te stellen zijn bij formulier velden.
Als u een actie kiest wat gekoppeld is aan een Salesforce object verschijnen er bij Instellingen alle velden van dit object. Koppel deze aan de juiste Gravity Forms velden om de waarden op de juiste manier in Salesforce te krijgen.

2. Een custom actie gemaakt door Gopublic

Het is ook mogelijk dat Gopublic in overleg met u custom acties maakt. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van Webshop orders of het wegschrijven van Cadeaus naar Salesforce. Neem gerust contact met ons op als u hiervan gebruikt wilt maken.