Docly

Betalingsvelden

Estimated reading: 3 minutes

Wanneer er een betaling gedaan moet worden in het formulier geeft u dat aan bij het blok Betalingsvelden. Het is de bedoeling dat u de juiste Gravity Forms velden gaat koppelen aan de instellingen velden. Bij betalingsvelden zijn dat:

 • Bedrag
  Koppel hier een veld wat als waarde altijd een getal heeft. Dit kan een tekstveld zijn waar je alleen een nummer in kunt vullen of een radio veld met bedrag keuzes. Als er meerdere radio velden zijn met bedragen (zoals eenmalig of maandelijks) koppel dan altijd het Totaal bedrag veld hier.
Financieel of niet-financieel

Een formulier controleert op basis van dit Bedrag veld of een het een transactie moet maken of niet. Dat kan zijn wanneer dit veld niet is gekoppeld of wanneer de waarde van het gekoppelde veld 0 is. Dan gaat de inzending automatisch verder als niet-financiële inzending.

 • Betaalmethode
  Koppel hier een veld waar men een betaalmethode kan kiezen. De waardes van dit veld moeten altijd één van de volgende waardes zijn: Ideal, Direct debit, Creditcard, Sofort, Bancontact of Paypal.
  Het maakt niet uit wat de labels zijn, als de waardes maar gelijk zijn aan één van de bovengenoemde opties.
 • Frequentie
  Koppel hier een veld waar men kan kiezen uit een betaal frequentie. De waardes van dit veld moeten altijd één van de volgende waardes zijn: One-time, Monthly, Quarterly of Yearly.
  Het maakt niet uit wat de labels zijn, als de waardes maar gelijk zijn aan één van de bovengenoemde opties.
 • Bank selectie
  Koppel hier een veld waar men kan kiezen uit een bank. De opties die ondersteunt worden zijn: 
  – ABN Amro (ABNANL2A)
  – ASN Bank (ASNBNL21)
  – ING (INGBNL2A)
  – KNAB bank (KNABNL2H)
  – Rabobank (RABONL2U)
  – Regiobank (RBRBNL21)
  – SNS Bank (SNSBNL2A)
  – Triodos bank (TRIONL2U)
  – Van Lanschot (FVLBNL22)
 • IBAN
  Koppel hier een veld waar men het IBAN nummer kan invoeren van zijn/haar bank.
 • Naam rekeninghouder
  Dit veld is niet verplicht om te koppelen maar kan optioneel gekoppeld worden aan een tekstveld waar de bezoeker een naam in kan vullen van de rekeninghouder. Als die veld niet gekoppeld wordt of leeg blijft zal CampaignSuite automatisch de voornaam en achternaam invullen van de inzender.
 • Dynamische bestemming
  Het is (naast een vaste bestemming) ook mogelijk om een veld te koppelen waar de donateur kan kiezen voor een bestemming. Maar hier een dropdown veld van met bij de opties als Label een naam van de bestemming en als waarde (value) het bestemmings-ID uit Salesforce. Op deze manier kunnen dynamisch donaties gekoppeld worden aan bestemmingen.
 • Dynamische campagne
  Dit veld werkt hetzelfde als het veld Dynamische bestemming. Koppel hier een dropdown waar de donateur kan kiezen uit verschillende campagnes.
 • Account Record Type
  Het is mogelijk om in uw formulier te vragen of de donateur een particulieren donatie doet of namens een organisatie.
  Koppel hier een veld waar de bezoeker een keuze heeft uit Particulier of Organisatie. Zorg er voor dat de waarden van de keuzes altijd is Household of Organisation.
Let op

De waardes van het Account Record Type kunnen per Salesforce instantie afwijken. Neem voor de zekerheid contact op met uw implementatie partij om na te gaan wat de exacte naamgevingen zijn van het Account Record Type.