Docly

Marketing Cloud feed acties

Estimated reading: 3 minutes

Om Gravity Forms inzending naar Marketing Cloud te versturen moeten er Feed acties ingesteld worden. Het is eventueel mogelijk om meerdere acties in te stellen op verschillende momenten bij een inzending o.b.v. conditionele logica.

Voer onderstaande stappen uit om een koppeling te maken tussen een formulier en Marketing Cloud:

 1. Ga naar Instellingen van het Gravity Forms formulier en klik op het tabblad Marketing Cloud.
 2. Klik op de button Nieuwe toevoegen om een nieuwe actie toe te voegen.

Onderstaande scherm komt dan in beeld:

 1. Vul een voor u herkenbare naam in voor deze Feed actie bij het veld Actie naam.
 2. Kies een moment van uitvoering voor de actie.Een Marketing Cloud Feed actie kan op 3 verschillende momenten uitgevoerd worden:
  • Onmiddellijk na het invullen van het formulier
   Dit is het moment vlak nadat er een nieuwe Gravity Forms inzending is aangemaakt. Deze actie vindt plaats in de browser van de bezoeker.
  • Na een matched Findock v2 Webhook-call (bijv. Contact/Account gevonden)
   Findock v2 geeft onder water een seintje aan de website middels een Webhook wanneer het een Contact en Account heeft aangemaakt of gevonden. Als u voor dit moment kiest zal er op dat moment een call naar Marketing Cloud worden verstuurd. Dit gebeurt asynchroon met de Gravity Forms inzending.
  • Na een succesvolle betaling
   Findock v2 geeft onder water een seintje aan de website middels een Webhook wanneer eer transactie succesvol is afgerond in Salesforce. Kies dit moment als u alleen wilt dat er een call naar Marketing Cloud gaat als de betaling succesvol is.
 3. Kies het type Marketing Cloud call
 4. Zodra u een type call heeft geselecteerd verschijnt er een dropdown met een keuzelijst van alle events die momenteel beschikbaar zijn in Marketing Cloud. Selecteer een event om verder te gaan.
 5. Bij Feed voorwaarde heeft u de mogelijkheid om condities in te stellen voor de actie. U kunt bijvoorbeeld de actie pas uit laten voeren als een bepaald veld is ingevuld in het formulier.
 6. Klik op Instellingen opslaan om alles op te slaan.

Als er een Data Extensions gevonden is bij het gekozen event zal er na het opslaan een lijst verschijnen van alle beschikbare Data Extensie velden:

Koppel als laatste de juiste Data Extensie velden aan de Gravity Forms velden. Velden met een rode asterisk (*) moeten gemapped worden anders zal er een foutmelding plaatsvinden bij de API call.

Inzendingen

Bij inzendingen worden notities opgeslagen wanneer er Marketing Cloud API calls uitgevoerd worden. Op deze manier kan u altijd zien welke acties er hebben plaatsgevonden bij bepaalde inzendingen: